ведар

вед/ар, -ра, -ро mb. i kthjellët, i pastër dhe i tejdukshëm, i kulluar (për ujin); i hapur, që nuk ka re (për qiellin): под ведро небо nën qiell të hapur (jashtë). *како гром од ведро небо pa pritur e pa kujtuar.