оаза

оаза sh. оази f. 1. oazë: сахарска оаза oazë e Sa­harasë. 2. fig. (vend i këndshëm dhe i qetë për kushtet e caktuara që ka aty, krahasuar me ato përreth): оаза на мирот oazë e paqes.